maandag 28 januari 2008

It’s awfully nice to forgive.

“Forgiveness is the economy of the heart…forgiveness saves the expense of anger, the cost of hatred, the waste of spirits.” — Hannah More

Word!

zondag 27 januari 2008

Holocaust Memorial Day



Never forget, nor forgive.

http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_Memorial_Day

zaterdag 26 januari 2008

Jumping Amsterdam



Echt wel kicken die vierspan demonstratie van IJsbrand Chardon vs Koos de Ronde!

Volgend jaar weer.

zondag 20 januari 2008

sound <> noise <> good neighbours

De beoordeling van de verbetering moet zijn gebaseerd op Nederlandse normen, met name NEN-EN-ISO 717-2.
U heeft een certificaat nodig waarin staat dat het dempende materiaal in combinatie met de gebruikte harde vloerbedekking volgens de genoemde norm voldoende dempend is.
Kijk bij leveranciers van dempende materiaal dus altijd uit naar de vermelding NEN-EN-ISO 717-2 en of deze voldoet voor de combinatie met de bovenvloer en de ondergrond. Voor beton boven een kruipruimte is ook een dampremmende folie, direct onder de laminaat vloer aan te bevelen.

Het gaat bij geluidsdemping niet om de klossende geluiden die u zelf hoort, maar om de contactgeluiden die doorklinken naar de andere bewoners van een gebouw. Verlijmen mag dus hoogst waarschijnlijk niet.
Bij toepassing van een geluiddempende ondervloer neemt het contactgeluid naar de buren dus af, maar kan het klossendegeluid in het eigen appartement zelfs iets toenemen.
bron

De functie van een ondervloer is kleine oneffenheden in de basisvloer egaliseren, en zorgen voor akoestische en thermische isolatie. Om problemen met opstijgend vocht te vermijden moet ALTIJD begonnen worden met een plastic folie. Indien een “combi” ondervloer gebruikt wordt, is een passend dampscherm reeds aan de ondervloer gekleefd.

Wat akoestiek betreft, moet men onderscheid maken tussen DOORGANGSGELUID (naar onder toe, op verdiepingen) en REFLECTIEGELUID (in de kamer zelf). De isolatie van beide types geluid is contradictorisch: om doorgangsgeluid te isoleren heeft men “lucht” nodig en om reflectiegeluid te isoleren “massa”.
bron

De in Nederland geldende eis is dat bij vloeren in etagebouw het geluid dat doorklinkt naar de ondergelegen woonlaag met minimaal 10 dB wordt verminderd. De reductie-eis heeft geen wettelijke status, maar is algemeen aanvaard. Veel VVE’s (Vereniging van Eigenaren) stellen de vermindering volgens de norm verplicht. Let erop dat het geluidreducerende ondermateriaal voldoet aan de Nederlandse en Europese norm (NEN-EN-ISO 140/717-2 1997). Als het goed is wordt deze norm op alle producten vermeld. Let op: er zijn ook andere resultaten m.b.t. geluidsreductie, die veel hoger uitvallen, maar niet geldig zijn volgends deze norm (want volgens andere testmethoden bereikt).
bron

Welke ondervloer?


Redupax+ ® Ondervloerplaten 10db


Uitstekende geluiddemping; zowel contact- als loopgeluid. Redupax+® is dè geluidsreducerende ondervloer speciaal voor laminaat uitgerust met een (lijmloos) 'klik/lock' verbindingssysteem. Sterk egaliserend. Goede thermische werking.
(pakinhoud: 4,40 m2 - 10 platen van 560 x 790 x 8 mm).

Adviesprijs € 9,20 / m² ( € 40,48 / pak)
Onze prijs: € 7,45 / m² (€32,78 / pak) incl. BTW, excl. levering.
bron


Contactgeluid isolerende ondervloeren

Geluidsoverlast is hinderlijk. Om overlast te voorkomen eisen woning-bouwverenigingen en Verenigingen van Eigenaren vaak een vloerafwerking die het geluid 10 decibel (dB) dempt. Voor harde toplagen zoals parket, zeil of laminaat is dat een zware eis: een ondervloer is noodzakelijk. Kies zorgvuldig, want om kosten te sparen worden ondervloeren vaak zo dun mogelijk uitgevoerd. En hoe dunner hoe minder demping. Wie een ondervloer aanschaft met een TNO-keurmerk weet dat die 10 dB ook echt 10 dB zal zijn. Zo komt u na de verhuizing niet voor een groot probleem te staan. Let wel op dat TNO de ondervloer getest heeft voor het type toplaag dat u erop wilt leggen. De geluidsisolatie kan verschillen.

TNO test en certificeert ondervloeren volgens de internationale norm NEN-EN-ISO 140-8 en 717-2. Dat gebeurt met referentievloerbedekkingen waarover met fabrikanten afspraken zijn gemaakt. TNO belast de vloeren zodat een heel realistische situatie ontstaat. TNO test de geluidsisolatie van ondervloeren in combinatie met laminaat (verlijmd of met klikverbinding), lamel parket (verlijmd of met klikverbinding), massief parket (verlijmd), tapis parket (gelijmd of genageld), verend vinyl (los gelegd), vol vinyl (verlijmd), linoleum (verlijmd), kurk (verlijmd) en keramische tegels (verlijmd).
bron


‘Zwevende’ betonvloer
Vooral te vinden in moderne appartementen. Deze vloer is opgebouwd uit de dragende constructie met daarop een laag geluiddempend materiaal. Daaroverheen komt de dekvloer. Deze hoort vrij te liggen van de wanden.

Volgens het Bouwcentrum kan een houten vloer op een zwevende vloer zonder ondervloer worden gelegd. Omdat de ondervloer kan zorgen voor extra resonantie kan dit zelfs meer geluidsoverlast veroorzaken.

Let op:
Een te slechte geluidsprestatie van een zwevende dekvloer kan niet worden gecompenseerd met een extra dempende ondervloer. Een houten vloer leggen is dan dus eigelijk onmogelijk en tapijt of vinyl de enige remedie.
bron

En als alles mislukt, geen je je buren een CD met anti-geluid :D

zaterdag 19 januari 2008

DEPRESSIE

toen ik opstond zag ik in de krant
hoe ik me voelde:

een aangespoelde
onderkoelde walvis op een strand

Bart is dood.



Na twee maanden ziektebed, precies op de verjaardag van de liefde van zijn leven. Over & uit.

Het ga je goed, gozer.

dinsdag 15 januari 2008

Inspiration is for amateurs. I just get to work.

Check the work method of Chuck Close out!



“Inspiration is for amateurs. I just get to work.” — Chuck Close

dinsdag 1 januari 2008

2008 == décolletée



I hereby declare the year 2008 the year of the décolletée!